Kinderwerk

De zondagschool. Een school op zondag. Op zondag naar school gaan?

Dat doe je toch niet… wat saai!

Toch niet. Een enthousiaste groep kinderwerkers bereidt elke zondag een creatieve en afwisselende les voor, waarin de kinderen op een speelse manier leren over God leren. Afgestemd op de leeftijd en het niveau van het kind.

Tabitha: kinderen van 0-3 jaar
Bij de leiding van de deze groep kunt u uw jonge kroost met een gerust hart achter laten.

Gideon: kinderen van 3-6 jaar
Leergierig als kinderen op deze leeftijd zijn, kunnen ze hun hart ophalen aan de Bijbelverhalen. Deze vertellen we aan de hand van de B-boekjes. Maar het is niet alleen stilzitten. Naast een eenvoudig knutselwerkje, zingen en een spelletje kunnen de kinderen ook vrij spelen.

De kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar werken met de kinderwerk methode Er op uit.
De groepen zijn opgesplitst in de Jonathangroep (6-9) en de Chananjagroep ( 9-12)

Er op uit! is een kinderwerkmethode die wordt ontwikkeld door Ronald en Ina Blonk, leden van onze gemeente. Dit doen ze samen met enkele vrijwilligers. Het meest in het oog springende element van de methode is dat de kinderen zelf een moestuin beheren, waarbij vele lessen uit de Bijbel tastbaar worden gemaakt. De moestuin is gelegen in het parkje achter de Hof van Wageningen, het conferentiecentrum waar Salem samenkomt.

Kenmerkend aan Er op uit! is dat het geloof inhoud krijgt door actief bezig te zijn. De kinderen gaan iedere les zelf ontdekken door spel, verhaal of Bijbellezen en creatieve verwerkingen wat geloven inhoudt. De lessen zijn veelzijdig en bieden veel ruimte voor beweging. Dit zorgt ervoor dat de kinderen hun energie kwijt kunnen.

In 6 jaar tijd gaan ze twee keer door de Bijbel heen, waarbij de feesten van God zoals Pasen, Pinksteren en Loofhutten ieder jaar vanuit een ander perspectief worden beleefd. Twee keer wordt er een oogstfeest gevierd met de kinderen en de rest van de gemeente. Op die manier is er een natuurlijke verbinding tussen de kinderen en de rest van de gemeente.
Bekijk in het promotiefilmpje van Er op uit! hoe enthousiast de kinderen zijn.

Nieuwe kinderen zijn van harte welkom om mee te draaien in de diensten. Voor de gastkinderen zijn er laarzen beschikbaar.

Bekijk de website van Er op uit! en kom gerust eens langs met je kinderen.